fredag 24 oktober 2008

höstens (rosa) måsten





i onsdags kväll rymde jag.
jag lämnade man och barn, satte mig i bilen och körde iväg -till ica.

det händer inte ofta att jag åker iväg ensam, det är rätt så tråkigt att handla mat själv, om hela familjen åker däremot är en helt annan sak. så jag tog med mig en syster.

utan man och dessutom med en ekonomi som hindrat mig från att ens så mycket som stoppa in huvudet i andra butiker än dom mest nödvändiga de sista månaderna så var jag i mitt esse. här skulle shoppas! och vad är väl smartare än att inrednings-shoppa sånt man ändå behöver som tandkräm och wettextrasor och vitlök?! denna tandkrämstub är ju dessutom ett av höstens måsten för den är ju så fin (är en riktig sucker för rosa..)
vitlök som vi ändå använder hela tiden och som dessutom är så vackert!
och disktrasor som förutom att vara fina ger en liite bättre samvete. smart! och så lätt att argumentera för när man kommer hem och stolt packar upp sina lyckade inköp en onsdag kväll på ica...

kram, ninna (som uppmanar er att smart-shoppa oxå!) :-)

måndag 20 oktober 2008

en dröm i vitt



vill visa er en liten förhandstitt på mitt kära linneskåp som snart har fått sin sista strykning med penseln.

jag tycker att detta skåp är så otroligt vackert! ska bli jättekul att visa det färdiga resultatet! sedan återstår bara ett bekymmer..

var ska denna pjäs få stå?

vi har det inte så stort, inga "döda" ytor direkt, huset är väl utnyttjat. jo förresten, den lilla "skrubben" innanför vårt sovrum, precis där man går ut på balkongen, den är inte speciellt bra utnyttjad. liksom balkongen. den satt vi på några få sommarkvällar då E var nyfödd..

men där ute ska inte mitt skåp få stå och skämmas -det ska få en fin central plats i hemmet och jag drömmer om att få lägga in nymanglade linnedukar och lakan i det (det låter så fint med nymanglade :) men det har aldrig hänt förut..) och kransen jag ska binda till jul ska få stå där ovanpå tillsammans med ljusstakar och annat fint "krims-krams"...

kram, ninna

lördag 18 oktober 2008

lördagsgodis!


vad passar väl bättre att servera E:s lördagsgodis i än en röd hjärtformad skål?
mitt lilla hjärta. så stor så han har fått börja äta godis!

lite snålt ser det kanske ut med några få godisar som skramlar runt i en stor skål men så mycket mysigare att inta på det viset, måste lära sonen att njuta av de små sakerna i livet redan nu. eller är det mest för mammas skull?
dessutom så svårt för små knubbiga fingrar att nå dom längst ner i en tablettask..

idag ska jag fortsätta måla linneskåp, har haft motgångar även med detta projektet men nu har jag fått gå till botten med vad det beror på. för hög luftfuktighet. :-) färgen behöver alltså längre tid än rekommenderat för att vara övermålningsbar. får alltså inte vara så ivrig i fortsättningen... :-D
kram, ninna

lördag 11 oktober 2008

min vinst!



jag hade turen att vinna ytterligare en blogg-tävling! ett grå-vit randigt kuddfodral från Kajsas Blandkuddarobusigabarn!
tidigare i somras vann jag hos beasbarnslikheter.
jag ska nog delta i fler tävlingar, kaosiettvitthus är nog en turblogg!
jag tror aldrig att jag har vunnit något förut, 25 kr på triss händer då och då men jag har nog aldrig vunnit ens på chokladhjulen på liseberg. däremot har jag tur i kärlek, precis som det sägs.. ;)
min vinst har hamnat i sovrummet! där går väggarna åt det grå-blå-gröna hållet, brudslöja heter färgen. resten i rummet är vitt, vitt, vitt och svart-vitt... jag tycker den passar fint vid sängens fotände, tycker inte ni? tack kajsa!
kram, ninna.

måndag 6 oktober 2008

äntligen!!!


äntligen är hallförvaringen på plats igen! min somriga hall är ordningställd :) och hösten har för länge sedan anlänt...

skohyllan var inget roligt måleriprojekt men nu är det klart! och resultatet blev bra!
detta tapetval blir det mest vågade val i vårt vita hem och vi får se om jag kommer att trivas med den, det är ju alltid roligt att våga testa!

minns ni hur det såg ut innan?
kram, ninna.

fredag 3 oktober 2008

höst

fönsterlamporna lyser varje kväll

en korg har letat sig hit med varma plädar och dunsockar till frusna fötter

soffan har fått nya kläder

söta ljuskoppar i form av formar har blandats in i soffbordslådan med värmeljus


hösten har även kommit in i vårt hus! det är riktigt kyligt på morgnarna, jättesvårt att kliva ur den varma sängen men med två morgonpigga små grabbar i sängen är det inte lätt att få ligga kvar och värma sig under täcket.
denna vecka har jag målat och målat och målat tro det eller ej, men nu har inspirationen kommit tillbaka då det faktiskt har blivit bra dessutom! :) så nu börjar hallförvaringen äntligen komma på plats. som jag saknat den!! men det får ni se en annan dag, vill få upp resten först.

idag får ni "bara" se lite bilder från ett höstigare vardagsrum...

har även fått ett paket med vaxdukar från stoff&stil idag. det var dagens överraskning. dagens lyx var att lantliv damp ner i brevlådan (har dock inte hunnit titta i den än). dagens lycka var att vi har haft en underbar fredag ihop, jag och barnen, vi har gjort en ny play-doh deg (knallrosa), fikat med muffins och bokstavskex, E har lärt sig bokstäverna E-som i Edvin och S-som i Samuel, det kom han och visade mig *stolt*. vi har även njutit av det vackra, kyliga höstvädret och tagit en promenad med min höggravida syster och hennes lille son.

det har varit en fantastisk dag helt enkelt! :)

kram, ninna.