tisdag 24 februari 2009

vit skönhet..


jag har fått en kobra..
en vit skönhet som står i mitt fönster.
det är ett väldigt socialt djur, alla mina vänner ryms i den! ;)
jag tycker den är fin! och så skönt att inte allt i livet är trådlöst heller..
kram, ninna

lördag 21 februari 2009

dagens fynd och vårlängtan

så söt som socker..




oj, va veckan gick fort!
vad har vi gjort?

jag pysslar med ett projekt som känns som en neverending story..
ett gammalt, gammalt skåp som inte var fräscht är väl det enda jag vågar avslöja, går inte in på närmare detaljer.. :) men med spackel och många lager färg och som pricken över i:et vaxduk på hyllplanen så ska det få den äran att förvara våra handdukar i badrummet. som ni förstår så måste det kännas fräscht. eller som E säger: fräst..
idag var jag och svärfar (!!) ute på en shoppingtur med pojkarna.. passade på att lura med dom in på second hand när man hade lite hjälp med vildarna så man kunde titta lite och titta va söt jag kom hem med.. en liten "glas-grädd-snipa" som blev så söt med en hjärtan på snöre i..bjuder även på andra växter i fönstren som börjar få vårlängtan och då solen skiner in ser man att en fönstertvätt hade suttit fint, små kladdiga barnhänder överallt.. :D
kram, ninna.

lördag 14 februari 2009

visst är de mina änglar!




inspirerad av "noamajahemma" att visa vår enkla grind som ska få lite vit färg i vår..


pojkarna såklart! så fina, så härliga! nu är den bästa tiden! -det säger jag jämt.. :) men såhär på alla hjärtans dag bankar det såklart lite extra då man tittar på dom. och framförallt så uppskattar man sin man lite extra. M, jag älskar dig varje dag men det blir lätt att barnen får nästan hela mig..

äntligen har vi oxå fått vinter, kallt och klarblå himmel och till och med lite snö!
bilderna är tagna i vår trädgård då vi lekte i snön igår, jag och E, lille V sov så sött i vagnen.. mysigt att ibland få ägna sig åt en i taget å kunna ge allt till honom!

idag har vi varit på sjön och åkt kälke och pulka, pappa fick spela en hockeymatch med svågrarna och jag, pojkarna, två systrar, ett gäng syskonbarn njöt av det vackra, friska.. vi njöt även av vår varma choklad.. :)
ta vara på varann!
kram, ninna

onsdag 11 februari 2009

grattis kusin Max!!


i morgon fyller lille Max 2 år! det firar vi genom att gå dit med en bulle till honom. Max är min systerson och därmed pojkarnas kusin. detta är mitt första virkade bakverk, har inte bestämt mig än om det är "too much" med avtagbart bullpapper.. vad tycker ni? ;)

E vill alltid att vi ligger bredvid honom när han ska sova men idag kom jag på en idé då jag ville virka färdigt Maxens present så jag satt hos honom å virkade medans han somnade så tryggt. så nu kan jag nog snart öppna konditori här hemma om jag fortsätter virka vid E:s säng.. :D


Tack alla för fina kommentarer ang. "vintervilan"
jag har tagit en liten paus ett par dagar och vilat, funderat, pysslat, skrattat, lekt, gråtit.. och jag tror att jag börjar hitta mig själv så sakteliga.. tror jag hamnade i en "inrednings-psykos" haha :) det är faktiskt väldigt viktigt att man inte tappar fotfästet utan stannar upp då man känner att nåt är knas.. visst är det bra med ambitioner, men i en lagom dos..
kram, ninna

söndag 8 februari 2009

små tassande steg...

pallen är färdigmålad! nu är det lättare att hoppa i sin säng men ännu lättare att klättra ur om man vaknar på natten.. kanske kommer även E att börja tassa över själv till oss så småningom istället för att bli hämtad.. *hoppas* :) tänk va mysigt att vakna av att han kommer och kryper ner bredvid å slippa tassa upp själv.. :D
idag lyser solen hos oss och man blir så sugen på en söndagspromenad! V sover middag (inne omväxlingsvis) men när han vaknar hoppas vi på att solen fortfarande håller sig vaken en stund för oss så vi hinner få lite "vårkänslor" utomhus..
hoppas ni får en fin vecka, en del har lov nu, det har vi jämt! ;)
kram, ninna

lördag 7 februari 2009

vintervila

det börjar äntligen bli ljusare! men jag blir tröttare..
ska det vara så??
är det inte så att ett intresse ska göra att man blir gladare och piggare? att man mår bra?
det känns som att jag är inne i en ond cirkel, förändra, förändra, förändra!
-jag hinner inte med!
inte ska man ligga sömnlös för alla små och stora projekt man vill göra utan njuta av livet medans man fortfarande är vid liv?
jag ska inte sluta inreda, måla, pyssla, bli förälskad i vackra saker -det är ju det som är jag.. inte heller har jag för avsikt att sluta blogga, men jag ska njuta av det, inte stressas av det och framförallt njuta av varje dag tillsammans med min familj och mina vänner!
njut av livet! kram, ninna

torsdag 5 februari 2009

fjärde i fjärde

Kerstin med bloggen "Ljuvliga liv" har åter igen, den fulingen (kärleksfullt menat), skickat en utmaning på mig :)

det gäller att visa den fjärde bilden i den fjärde mappen på datorn.

finurlig som jag är kom jag på att det beror ju lite på åt vilket håll man räknar dom! :D vi har många mappar och jag kunde välja att räkna antingen nedåt eller åt sidan så då var jag så ful och räknade som det passade bäst. om jag räknade på ett sätt blev det en bild på vänner som jag inte har frågat om jag får lov att lägga ut så jag valde att räkna åt andra hållet helt enkelt!

detta är min fjärde bild i min fjärde mapp:

bild tagen FÖRE piffet ;)

haha! en gammal husvagn som har varit mor och fars! när jag var liten semestrade vi i den och då E var 1 år piffade vi till den och semestrade några dagar och insåg att vi är väldigt bekväma av oss.. ;)

vi hade ialla fall den charmigaste husvagnen den sommaren det kan jag lova! inte många som hade mixat å matchat och pimpat sina gamla husvagnar på detta kärleksfulla sätt!

jag har bestämt mig för att inte skicka vidare denna till någon speciell utan jag utmanar DIG som inte redan haft den och som gärna visar oss din fjärde i den fjärde!!

kram, ninna

söndag 1 februari 2009

den röda tråden

jag ska segla jorden runt...



Susanne undrade vad det står på väggen.. det är ju pojkarnas namn!!
vimplar hör väl till ett skepp..?

..en pirattapet såklart..

V:s blivande sovhörna..

det var så roligt att visa er pojkarnas rum och idag ska ni få se fortsättningen på temat..

det är inte lätt att städa och piffa inför fototagning, men idag var det så fint ljus så vi satte igång att röja -jag och V. men att en knapp ettåring hinner riva ut snabbare än jag plockar in är helt otroligt. han hoppar fram till backarna med leksaker och fort som bara den flyger leksaker genom det nystädade rummet, om han hittar en bil däremot har jag chansen att komma ikapp lite, då kastar han sig ner på mage och brummar så saliven sprutar och läpparna vibrerar!! :D min lille ligist.. älsklings-ligist!
kram, ninna