onsdag 28 januari 2009

utmärkelse!


jag har fått en utmärkelse av fina Kerstin med bloggen "Ljuvliga liv"!!
det känns otroligt smickrande och jag vet inte vad jag gjort för gott för att förtjäna hennes lojala vänskap!
med utmärkelsen följer oxå en utmaning att lista 5 saker jag inte kan leva utan.
det är mycket man INTE VILL leva utan, men vad är det som gör jordelivet VÄRT att leva egentligen för mig??
1.min familj! mina barn och min man! när jag fick upp "E" på brösten den där dagen i maj förändrades mitt liv totalt! jag trodde jag visste vad kärlek var och hur stark den kan vara men redan samma kväll minns jag att jag sa: "nu VET jag! nu VET jag hur stark kärlek kan vara" det knepiga är att den kärleken fortsatte att växa och jag var helt förstummad och överväldigad och bara försökte greppa detta -men det har jag inte gjort ännu..
Då vi skulle få vårt andra barn oroade jag mig att jag inte skulle kunna älska det barnet lika mycket, men det räckte att dom la upp honom på mitt bröst. vår lille "V"sköljdes jag med en lika stark kärlek igen! mina pojkar, jag älskar er!!
och skulle jag ha den lyckan att få uppleva detta mirakel igen så är jag övertygad om att jag har SÅ mycket mer kärlek inom mig till ännu ett barn, och ännu ett..
och så min man! jag behöver honom! han är trygg, stabil och ordningen i mitt kaotiska liv! det är M som betalar alla räkningar, sköter alla elavtal, försäkringar, försäkringskassan.. hrrm.. nämn inte detta för nån.. ;) jag är helt i hans våld och han skulle kunna blåsa mig på en miljon utan att jag märkte nåt :D om jag nu hade haft en miljon.. dessutom när VI renoverar och bygger tillsammans då är det jag som har önskemål och han som bygger :)
dessutom älskar jag honom! :)
2.min tro! att det finns en himmel och en Gud som har skapat allt det vackra som omger oss. som har givit mig det allra finaste som finns, kärleken. som hade en tanke med hur allt i vår kropp så finurligt är ordnat. att det finns en fortsättning efter detta, där ingen sjukdom, ingen nöd och inget våld existerar. där vi aldrig ska skiljas från våra kära igen.
3. mina systrar! mina bästa vänner som jag kan dela (nästan) allt med! berätta allt, roliga saker, saker som skrämmer mig.. där vi kan vara oss själva utan att det någon gång känns konstlat. som har delat samma uppväxt, men ändå är vi så totalt olika fast 1 stor gemensam sak bär vi på: kärleken till vår mor och far!!
4.mina minnen! allt det fina jag har fått vara med om, som jag bär med mig. en ovärdelig skatt som jag alltid ska vårda ömt! mina barns födelse -det största jag har vart med om, stunder av lycka! då de ler mot mig, då de gråter, kramar, blickar, tokiga stunder man bara skrattar åt, resor vi gjort...
5.mina drömmar! att ha en ljus framtidstro! att vi ska få uppleva många lyckliga år tillsammans och få skapa nya minnen. att vilja förnya, förändra men samtidigt alltid få ha sin trygghet kvar.
det är en dröm för mig!
detta var djupt, men skönt att få tänka till lite. jag tror att det är viktigt att fundera över vad som är viktigt här i livet!
jag vill skicka vidare denna utmärkelse och uppmaning till mina goa bloggvänner
A, med bloggen "noamaja hemma"
Sussi med bloggen "sussis värld"
Susanne med bloggen "forma om"
det är ni värda flickor!
kram, ninna.

5 kommentarer:

Noamaja sa...

Åh, vad roligt! Tack! Blir helt till mig här, vem skall jag berätta för mitt i natten i det sovande huset, hi, hi. Men hur skall jag kunna lista fem saker nu när du gjort det så perfekt? Underbart... Hmm, det måste jag sova på. Största KRAMEN till dig!
A

Unknown sa...

Tack snälla för den fina utmärkelsen.
Du har beskrivit allt på ett underbart sätt, blir svårt att skriva något efter det.
Ha en mysig dag.
Kramar

Kerstin sa...

Åh, Ninna!
Det var så vackert alltihopa, och förunderligt att få blicka in i någons inre på det viset. Den gåvan ska jag bära med mig och vårda ömt.
Tack för att du delade med dig!

Anonym sa...

Först och främst - oerhört fin och inspirerande blogg. Underbar stil, massa bra tips och idéer, inspiration. Tack!
Sen till detta inlägg. Under punkt ett hade jag kunnat skriva under med mitt namn. Det stämmer så nästan exakt på prciken med allt. Kärleken som kom på allvar i maj (för vår del -06) och så igen för drygt ett år sen. Ja och så min kära make, som också betalar räkningarna, fixar lånen, elavtalen, håller koll på räntor, snickrar och bygger och hämtar blocket-fynd i halva Sverige - allt efter mina önskemål. Haha...
Jag länkar till dig och återkommer!
/Sara

Artist sa...

Jag tycker du och M har ett så fint förhållande ^^ Ni passar så bra ihop (för att ärligt dra stereotyp kommentarerna) och klär varandra. Grattis till era 8 år :)