tisdag 23 september 2008

mitt privataste rum...

mina egna tvålarbarnängens tvålar.. :) vita och fina, minner om barndomenfönsterbrädan
ljuskrona över badkar
minns ni tvättbrädan jag fyndade i somras?har haft en liten inspirationssvacka den sista veckan beroende på målningsprojekt som gick snett med krackelerad färg osv. jag får börja om från början och jag är inte så duktig på att ta sådana bakslag. jag har så dåligt tålamod, har alltid haft det, ända sedan jag spelade blockflöjt i småskolan, det är väl ungefär så långt tillbaka jag minns.. ;)

men när jag låg å nattade E igår kväll kom jag att tänka på tvålmassan som har legat i en låda i säkert ett år nu och bara väntat på att jag ska sätta fingrarna i den. så jag har gjort några tvålar nu och det känns väldigt lyxigt faktiskt att få lägga in dom i badrummet. egna tvålar. gjorda med kärlek och omsorg. äppeldoftande. med torkade blomblad i. jag ska göra fler, det är så tacksamt, perfekt för mitt sviktande pysseltålamod. och nu till hösten då man är sugen på att använda sig av badrummet på ett annat sätt än på sommaren, då tar i alla fall inte jag några långa varma bad utan oftare snabba, svala duschar. badkaret har varit flitigt använt till barnbad men nu är det dags igen för en frusen mamma att krypa ner och vad vore då bättre att vila ögonen på än mina alldeles egna äppeldoftande tvålar? känner mig stolt och glömmer målningsprojekt för en stund..

kram, ninna

5 kommentarer:

Forma om sa...

Vad fint och mysigt badrum. Badkar är en sak jag saknar hemma hos oss men man kan ju inte få allt :) Duktig du är som har gjort egna tvålar. Jag hade också valt äppledoft!

Ha en fin dag!

Kram S

Lotta sa...

Hej på dig!
Supermysigt med tända ljus och egengjorda tvålar i badrummet. Mys på du!

kram
Lotta

Beas sa...

Men åhhh...egenhändigt gjorda tvålar är underbart. Jag gjorde det en period, men mest till en massa kusinbarn så det blev tvålar med platsödlor och skalbaggar ingjutna i....hihi...men...jag skulle gärna prova på att gjuta in rosblad och annat fint i dem. Har du använt någon särskild sats?

Och vad härligt med handkuren. Jag har inte hört talas om att knådning skulle vara bra mot eksem, men det är ju toppen ju.

Himmelbit/Njut en smula sa...

Och så kommer jag och påminner dig om målning... ;-) :-D

Tack för dina snälla kommentarer hos mig. Ang. målarfärgen så har jag använt både den vattenbaserade och den oljebaserade. Det som gör att jag bara använder den oljebaserade numera är att jag gillar att den är så "förlåtande". Den rinner ut bättre även om man fortfarande ser penseldragen, som jag gillar. Det blir alltså ett finare och jämnare resultat, tycker jag. Ytan blir även mycket tåligare då man målar t.ex. bord eller andra ytor som slits.

Ha en toppendag!
Kram

Kerstin sa...

Hej kompis!

Jag har också känt mig lite oinspirerad att fixa inomhus på sistone, vill helst bara vara ute och gräva och sen gå in och bada, dricka te och gå och lägga mig. Kanske "Tradera" lite innan läggdags. Hoppas att min fixa-och-dona-inomhus-lust kommer tillbaka snart, om du hittar din kan du väl kolla om min ligger och skräpar i samma hörn?

Må så gott, kram Kerstin